Notícies

El projecte Extra, extra treu el cap als mitjans!

Aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ha presentat en roda de premsa a l’escola Santiago Rusiñol per mitjà del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, i el regidor d’Educació, Pau González, les novetats en el Pla de Drets Culturals amb el desplegament del programa d’extraescolars. La iniciativa s’impulsa des del Pla de Barris en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, l’ICUB, l’IMSS i els diversos districtes que hi participen i té la intenció d’arribar a 2.317 nens i nenes d’entre 6 i 14 anys amb 146 tallers diversos a 15 barris de Barcelona.

Des de +Educació la nostra aportació a la iniciativa ha estat desplegar tot un seguit d’activitats educatives fora escola als barris de la Trinitat Vella, Bon Pastor i el Besòs-Maresme amb l’objectiu de poder garantir, almenys, 3 tardes educatives d’extraescolars vinculades a les arts musicals, les arts escèniques, les arts visuals i audiovisuals així com les activitats vinculades a la ciència i la tecnologia. Tal desplegament no seria possible sense el suport, l’acompanyament i la complicitat dels 7 centres educatius on es desenvolupen els tallers, així com també els referents dels centres cívics i les biblioteques on ho estem impulsant.

A +Educació hem cregut sempre en l’educació comunitària, aquesta idea que diu que aprenem al llarg i ample de la vida i que totes les situacions que vivim són potencialment educadores. Però també som plenament conscients que gaudir d’activitats educatives de tarda de forma regular (les extraescolars de tota la vida, vaja) és en molts casos un luxe que no està a l’abast de tothom, per això celebrem totes aquelles mesures que ampliïn oportunitats per a infants, adolescents i joves com aquesta.

A continuació us compartim un seguit de notícies, aparegudes aquesta setmana en diferents mitjans, en què l’element principal és l’anunci de la mesura “Cap a una política de tardes en barris educadors”, però que utilitzen gravacions dels tallers artístics i tecnològics que duem a terme a l’escola Concepción Arenal, situada al barri del Besòs-Maresme. Us animem a donar-li un cop d’ull:

 • Betevé: “Barcelona porta les activitats extraescolars gratuïtes a 51 escoles de 15 barris
  vulnerables”
 • TV3: “Extraescolars i activitats artístiques a Barcelona per a alumnes amb menys
  oportunitats”
 • Social.cat: “L’Ajuntament de Barcelona amplia les extraescolars artístiques i
  científiques gratuïtes en 15 barris”
 • Diari Ara: “Extraescolars d’art gratis en 15 barris de Barcelona”
 • Diari de l’Educació: “L’art com a eina d’equitat”
 • El País: “Talleres artísticos en horario escolar: <Bailar en clase con mis compañeros me deja volar la imaginación>”
 • El Periódico: “Extraescolars ‘elitistes’ en barris vulnerables contra la bretxa social”
 • Ràdio4: (quan falten 12’10”)
 • La Vanguardia: “Extraescolares gratuitas en quince barrios de la ciudad para reducir las desigualdades”