Notícies

Festes de graduació del Passaport Edunauta 2023/24

FESTA DE GRADUACIÓ DE SANT ANDREU

El passat 22 de maig els infants de l’escola Baró de Viver, l’escola La Maquinista i l’IE el Til·ler vam celebrar la Festa de Graduació Edunauta. Celebravem tots aquells aprenentatges que hem anat fent al llarg d’aquest curs 2023-2024 de Passaport Edunauta.

Ens vam reunir per fer la festa al Parc de la Trinitat Vella, va venir la Virgínia i ens va animar a moure l’esquelet amb els seus passos de ball. També van participar un munt de Destinacions Edunautes: a venir el Centre Cívic de Baró de Viver que ens va fer una activitat de retrats molt originals; amb la Fundació CEL feiem un punt de llibre amb materials reciclats; el Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta i la Societat Cultural i Esportiva la Lira van col·laborar per dur a terme una cursa de cucs gegants; a la Biblioteca de Bon Pastor ens va fer treballar amb els noms i els adjectius d’una manera molt original, a través de Haikus; i Basket Beat, que ha entrat amb força al projecte, ens feiem una dinàmica en pilotes (els dijous sempre estan a la Pl. Orfila fent activitats obertes a tothom); i finalment, les Mares de l’Escola Baró de Viver van preparar a les classes de Català en Família un Passaparaules per als nostres Edunautes.

Gràcies a totes elles, vam poder gaudir d’activitats molt originals i passar una bona estona. Són les Destinacions Edunautes, i la feina que fan durant tot el curs, les que permeten que aprenem molt més enllà de l’escola i enriqueixen cada mes el catàleg d’activitats Edunautes.

A la Festa de Graduació ens ho vam passar d’allò més bé, vam poder jugar, fer tallers i ballar. Ens vam poder relacionar amb altres escoles i amb les diferents entitats dels nostres barris. Malgrat que el curs de Passaport Edunauta ha arribat al final, podeu continuar fent molts aprenentatges durant aquest estiu: les destinacions Edunautes continuen obertes i fent moltíssimes activitats molt divertides!

 

FESTA DE GRADUACIÓ DELS BARRIS DE MUNTANYA

El divendres 31 de maig, vam celebrar tots els aprenentatges que hem fet amb el Passaport Edunauta durant aquest curs 2023-2024. Vam festejar-ho amb les nenes i els nens de 3r i 4t de les escoles Angels Garriga, Heura i Font d’en Fargas a la seva escola.

Durant la jornada vam poder esmorzar, vam fer grups barrejats amb infants d’altres escoles i vam fer una gimcana amb un munt de proves. Algunes estaven escrites i havíem de llegir les instruccions per fer-les, i d’altres eren les Destinacions Edunautes dels nostres barris que havien vingut a celebrar amb nosaltres el final de curs!

Amb les destinacions vam treballar la cooperació i el treball en equip amb la prova del Casal de Font d’en Fargues, la imaginació i la creativitat amb la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, l’atenció i el ritme amb l’Escola de Música Pausa, la coordinació i perdre la vergonya amb el Centre Cívic La Teixonera i amb el Centre Cívic El Carmel ens vam endinsar en tot allò que s’ha de tenir en compte per fer una pel·lícula. Gràcies a totes elles vam poder gaudir d’activitats molt originals i que ens van fer passar una bona estona a totes. Són les Destinacions Edunautes, i la feina que fan durant tot el curs, les que permeten que aprenem molt més enllà de l’escola i enriqueixen cada mes el catàleg d’activitats Edunautes.

A més a més, durant tota la jornada la CIA Routard ens va estar animant, posant-nos bona música i descobrint les diferents proves o avisant-nos quan hi havia proves que estaven lliures. Al final de la gimcana ens van donar els diplomes del Passaport Edunauta i vam poder compartir amb tothom alguns dels aprenentatges que hem fet durant aquest curs.

Amb tot va ser un dia molt divertit on vam poder aprendre coses noves, conèixer més les diferents entitats que tenim al barri i relacionar-nos amb infants i mestres d’altres escoles. Malgrat que el curs de Passaport Edunauta ha arribat al final, podeu continuar fent molts aprenentatges durant aquest estiu: les destinacions Edunautes continuen obertes fent moltíssimes activitats molt divertides!