Notícies

Presentació de la Guia LGBTI+ de la DGAIA

El passat 16 de març vam presentar la Guia per incorporar la perspectiva LGBTI+ als serveis i recursos de la DGAIA. La seva creació ha estat liderada pel Bernat Puig, soci de +educació, i que ha coordinat el grup de treball encarregat de la seva redacció. El document va dirigit al personal de la DGAIA, de tots els centres, tant siguin públics com privats.

Podeu consultar el contingut de la guia al següent enllaç:

https://dretssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/07infanciaiadolescencia/guia-lgtbi-dgaia.pdf

Un dels objectius més comentats i valorats per les professionals és el de (Re)pensar-se per canviar i actualitzar la perspectiva dels gèneres, per sentir-se amb la suficient seguretat i confiança per acompanyar la diversitat afectiva, sexual i de gènere d’infants, adolescents i joves per tal que cada persona es pugui expressar lliurement.

S’ha posat molt d’èmfasi en la gran importància que és revisar-se com a professionals per poder acompanyar els processos de gènere i sexualitat dels infants, adolescents i joves.

 

En el decurs de la presentació, la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol, ha remarcat que, a banda dels professionals dels recursos de la DGAIA, la guia també és útil per al conjunt de persones que treballen en el món de la infància, l’adolescència i la joventut.

 

Per la seva banda, la secretària d’Igualtats, Mireia Mata Solsona, ha explicat que la guia s’emmarca en el treball de Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ per “garantir que tots els equipaments i serveis públics de la Generalitat de Catalunya blinden els drets de les persones LGBTI+”. “Amb aquesta guia, que hem elaborat per primer cop des del Govern, acompanyem els equips professionals perquè puguin fer efectius aquests drets”,

 

A la jornada també hi van participar joves que viuen en diferents recursos de la DGAIA expressant les seves vivències més personals. També hi va haver diferents moments de crítica i reflexions per tal de poder millorar l’aplicació real de la Llei 11/2014.

 

Es va posar molt d’èmfasi també en la importància de fer arribar aquesta guia, pràctica i flexible, a un nivell molt més que el mental. Cal tocar els cossos i els cors de les persones, cal generar situacions d’empatia i sensibilitat per tal de generar canvis.

 

És una guia pràctica amb molts exemples de com portar a terme tot aquest canvi i aquesta revolució i com poder-la aplicar a cada lloc de treball. Aquesta guia no només va dirigida a millorar la vida dels infants, adolescents i joves sinó que també a totes aquelles professionals que també són del col·lectiu i en diferents serveis i recursos no són respectats per la seva estructura rígida.

 

Hi ha un recull d’activitats pràctiques que les professionals poden posar-les en pràctica amb els infants, adolescents i joves dels serveis i recursos.
 

També posa molt d’èmfasi en els diferents nivells de discriminació LGTBIfòbica que es pot patir i què fer al respecte.