Notícies

Setmanes plenes d’activitats extraordinàries al Menjallibres!

Un cop al mes, cada grup del Menjallibres fa una sortida a algun espai del barri que serveix a infants (i famílies) per descobrir que els llibres són per tot arreu! Acostumem a anar a la biblioteca més propera, on ja ens coneixen, i ens proposen contes i activitats per fer. També visitem centres cívics, casals i entitats del barri; i quan fa bon temps, ens agrada fer les activitats a places i carrers.

Així mateix, un o dos cops al trimestre, ho acompanyem de contacontes que ens fan narracions i ens traslladen als universos màgics que ens proporcionen els llibres que anem explorant. I, per què us diem tot això? Perquè, justament, aquestes darreres setmanes han estat plenes d’aquest tipus d’activitats, i, com les hem gaudit tant, us volem fer cinc cèntims de què ha passat.

Per una banda, hem organitzat diversos espectacles de contacontes a càrrec de la Gisela Llimona, la Núria Clemares, el Santi Rovira i la Sherezade. També, com ja acostuma a ser tradició des de fa dos anys, ens hem coordinat amb l’equip de dinamització dels Jardins de Sant Pau per organitzar un altre contacontes al punt de lectura que munten setmanalment allà; en aquest cas, de la mà de la Gina Clotet.

A més, enguany hem iniciat una col·laboració amb la cooperativa Fronteres Invisibles, amb qui els grups de les escoles Rubén Darío i El Carmel ja han  fet el primer tastet de les activitats que ens proposen per treballar les migracions. Hem començat pel conte de l’Òliba Oliva, el qual fa servir les migracions de diferents animals pel planeta, per explicar quins sentiments els hi genera arribar a nous espais i quines estratègies utilitzen, per exemple, per fer amics o trobar menjar.

Sense dubte, va ser una activitat molt enriquidora a nivell pedagògic alhora que interactiva, ja que no només es va limitar a la narració del conte, sinó que al final els infants van poder recrear les interpretacions dels animals gràcies a un taulell en forma de món i un munt de peluixos que representaven als animals que sortien a la història.

Així que, com podeu veure, ens ho hem passat de meravella aquestes tardes de febrer! I això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

El Menjallibres és un projecte que desenvolupem a +educació en el marc del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona.