Notícies

Extraescolars gratuïtes: d’acord, i què més?

Fa unes setmanes, l’Oriol Roca, una de les nostres sòcies de la cooperativa, va escriure l’article d’opinió «Extraescolars gratuïtes: d’acord, i què més?» al diari Social.cat, el diari digital de l’acció social a Catalunya, per abordar un aspecte que considerem fonamental i que es concreta en programes que s’emmarquen, entre d’altres, dins dels Espais Tarda: el dret d’infants, adolescents i joves a les activitats de lleure en el fora escola.

En línies generals, és una reivindicació de l’escassetat de garanties en els projectes d’extraescolars de vocació pública, si el que volem és parlar d’incidència i transformació social real. Entre altres aspectes, es destaca la vital importància d’incorporar la presència d’agents comunitaris en els barris i centres educatius com a clau d’èxit i la necessitat de revertir la manca de recursos en els dissenys d’aquests programes perquè siguin de màxima qualitat.

També posa el focus en la precarització de les condicions laborals i el poc reconeixement (social i econòmic) que tenen les talleristes. Com diu el text «Estem veient amb preocupació, com, a vegades, a aquestes figures, no només se les contracta amb categoria de monitoratge de lleure, sinó que, a més, se’ls demana planificacions o informes de l’alumnat que, és clar, han de fer fora del seu horari laboral, i que no tenen reconegudes ni remunerades aquestes hores».

Llegeix l’article sencer aquí.